{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo danas u Novom Sadu

F
17.4.2008. u 17:27
0
0
Potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo danas u Novom Sadu
0
Potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo danas u Novom Sadu
Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo danas je boravio u Novom Sadu gdje se susreo s predsjednikom Izvršnog vijeća Autonomne pokrajine Vojvodina Bojanom Pajtićem.
Sagovornici su se složili da je ovo susret onih snaga i u jednoj i u drugoj državi koje žele, koje se bore i hoće mir, toleranciju i zajednički suživot u svim zemljama u regionu jugoistočne Evrope, život koji vodi daljnjoj saradnji u budućnosti ne zaboravljajući ono što se desilo u prošlosti.

Potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo je rekao da je potrebno graditi pokidane veze, te da je FBiH pa i čitava BiH zainteresirana za ekonomsku saradnju s Vojvodinom, ali i saradnju u oblasti kuture te u drugim oblastima.

Sagovornici su se složili da je ulazak i Srbije i BiH u Evropsku uniju prioritet svih prioriteta te da je to jedini mogući put obje države i da evropski put nema alternativu.

Kebo je pozvao predsjednika Izvršnog vijeća Vojvodine da posjeti BiH da bi se ova saradnja nastavila.

Potpredsjednik Kebo je danas posjetio i petnaestogodišnjeg dječaka Igora Parežanina koji je prošle zime, prilikom zimovanja na Jahorini, imao veoma težak pad nakon čega je ostao nepokretan. Tada su mu ljekari Kliničkog centra u Sarajevu spasili život. Nažalost, on je još nepokretan, ali ljekari novosadskog Instituta za rehabilitaciju djece i omladine čine sve kako bi Igor prohodao.

Potpredsjednik Kebo se i u Sarajevu angažirao na tome da se pomogne Igoru tako da je na poziv njegovih roditelja danas posjetio Novi Sad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: