"Neistinite tvrdnje"
4

Potpredsjednica VSTV-a Ružica Jukić: Protiv Dragana Mektića će biti podnesena tužba

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Čelništvo VSTV BiH oglasilo se dana saopćenjem nakon održane sjednice, a u obliku odgovora ministru sigurnosti Bosne i Hercegovine Draganu Mektiću, odnosno na njegove tvrdnje o rodbinskim vezama dopredsjednice VSTV-a Ružice Jukić.

"Povodom istupa ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića u kojim navodi niz neutemeljenih kvalifikacija vezanih za dopredsjednicu Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine Ružicu Jukić u cilju njene diskreditacije i narušavanja njenog osobnog i profesionalnog ugleda, dopredsjednica Jukić želi informirati javnost da tvrdnja ministra Mektića da je u srodstvu sa vršiteljicom dužnosti glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Gordanom Tadić nije istinita", saopćeno je danas iz Visokog sudskog tužilačkog vijeća BiH.

Dopredsjednica Jukić je također navela da će ministar Mektić svoju tvrdnju o rođačkim odnosima kao i o stepenu srodstva, morati dokazati na sudu, obzirom da će protiv njega biti podnesena tužba za iznošenje netočnih informacija u cilju omalovažavanja, vrijeđanja časti i, generalno, stvaranja negativne slike o dopredsjednici Jukić.

Podsjećamo, Mektić je u više navrata u javnosti izlagao svoje mišljenje da su Jukić i Tadić u rodbinskim vezama. Također, Jukić je ranije optužila Mektića da je krivotvorio fakultetsku diplomu.