Brojne reakcije
384

Potpredsjednica SDA o Ramićevoj "bizarnoj anketi" o Djeda Mrazu: Svi kupujemo djeci paketiće

D. Be.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Nakon stava federalnog ministra Edina Ramića (SDA) da treba provesti anketu povodom zahtjeva o angažmanu Djeda Mraza, ovaj bizaran slučaj je komentarisala i njegova stranačka kolegica Alma Čolo.

Na pitanje da li treba dozvoliti Djeda Mraza, Čolo je odgovorila da je njen stav da treba.

"Moj stav je da treba, uvijek je dodijeljivao, djeca se raduju. Svi oni koji žele da njihova djeca dobiju paketiće, naravno da trebaju imati pravo. Pa mi svi kupujemo svojoj djeci i kupovali smo paketiće, sada kupujemo unučadima...

Na pitanje voditelja emisije "Jutro za sve" na BHRT-u Zvonke Komšića u čemu je problem kod ministra Ramića, Čolo je odgovorila da ne zna, ali da je to vjerovatno samo njegov stav.

Podsjetimo, Sindikalna organizacija Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH zatražila je odobrenje za organizovanje dodjele novogodišnjih paketića za djecu uposlenika odnosno članova sindikata, međutim ministar Edin Ramić to nije odobrio dok se svi ne izjasne da ih to ne vrijeđa.

U svom odgovoru Almiri Braković, predsjednici Sindikalnog odbora, Ramić je kazao da odobrenje za organizovanje mogu dobiti nakon što provedu anketu među uposlenicima ministarstva.

"Vezano za Vaš zahtjev za korištenje sale Ministarstva i dodjelu novogodišnjih paketića za djecu uposlenika, čiji su roditelji članovi Sindikalne organizacije te organizaciju zabavnog programa, u okviru kojeg će Djed Mraz uručiti poklone djeci, potrebno da je da dopunite Vaš zahtjev", napisao je on.

Dalje u svom odgovoru kaže da takav sadržaj može povrijediti vjerske osjećaje nekih uposlenika i njihove djece ukoliko se događaj organizuje u prostorijama ministarstva.