{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpora Peticiji ekološke i turističke kote Ramskog jezera

F
1.9.2008. u 14:50
0
0
Potpora Peticiji ekološke i turističke kote Ramskog jezera
0
Potpora Peticiji ekološke i turističke kote Ramskog jezera
Franjevci iz Franjevačkog samostana Rama-Šćit uputili su pisanu reakciju kao potporu potpisivanju Peticije ekološke i turističke kote Ramskog jezera te ističu da peticija nije nikakva stranačka akcija, javlja KTA.
Oni smatraju da "širitelji straha od promjena i bolje budućnosti prikupljanje potpisa za Peticiju ekološke i turističke kote Ramskoga jezera žele diskreditirati i svesti na politikantsku akciju kakva je njima svojstvena".

Odgovorni iz ove građanske inicijative ne niječu da je Peticija u određenom smislu politička, jer je (ne)održavanje ekološke i turističke kote prije svega političko, dakle demokratsko i dogovorno pitanje, a ne samo ekonomsko ili neko nepromjenjivo zakonsko pitanje. Peticija, međutim, nije nikakva stranačka akcija i u njoj se traži čuvanje ekoloških i turističkih vrijednosti Rame, kako bi se omogućilo više rada, turizma, gospodarstva, tercijarnih djelatnosti te time nastojalo zaustaviti iseljavanja ramskoga puka.

Franjevci ističu da su potpisali sličnu peticiju o poštivanju ekološke kote Ramskoga jezera prije dvije godine na sastanku na Šćitu koju su poslali načelniku općine Prozor-Rama Jozi Vukoji te da na to nikad nisu dobili odgovor.

Zato se ovom peticijom želi uključiti sve stanovnike Rame, i Hrvate i Bošnjake, sve institucije, sve kojima je stalo do čuvanja vrijednosti Ramskoga jezera.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: