{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpora Peticiji ekološke i turističke kote Ramskog jezera

F
1.9.2008. u 14:50
0
0
Potpora Peticiji ekološke i turističke kote Ramskog jezera
0
Potpora Peticiji ekološke i turističke kote Ramskog jezera
Franjevci iz Franjevačkog samostana Rama-Šćit uputili su pisanu reakciju kao potporu potpisivanju Peticije ekološke i turističke kote Ramskog jezera te ističu da peticija nije nikakva stranačka akcija, javlja KTA.
Oni smatraju da "širitelji straha od promjena i bolje budućnosti prikupljanje potpisa za Peticiju ekološke i turističke kote Ramskoga jezera žele diskreditirati i svesti na politikantsku akciju kakva je njima svojstvena".

Odgovorni iz ove građanske inicijative ne niječu da je Peticija u određenom smislu politička, jer je (ne)održavanje ekološke i turističke kote prije svega političko, dakle demokratsko i dogovorno pitanje, a ne samo ekonomsko ili neko nepromjenjivo zakonsko pitanje. Peticija, međutim, nije nikakva stranačka akcija i u njoj se traži čuvanje ekoloških i turističkih vrijednosti Rame, kako bi se omogućilo više rada, turizma, gospodarstva, tercijarnih djelatnosti te time nastojalo zaustaviti iseljavanja ramskoga puka.

Franjevci ističu da su potpisali sličnu peticiju o poštivanju ekološke kote Ramskoga jezera prije dvije godine na sastanku na Šćitu koju su poslali načelniku općine Prozor-Rama Jozi Vukoji te da na to nikad nisu dobili odgovor.

Zato se ovom peticijom želi uključiti sve stanovnike Rame, i Hrvate i Bošnjake, sve institucije, sve kojima je stalo do čuvanja vrijednosti Ramskoga jezera.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: