Kanton Sarajevo
0

Potpisivanje ugovora o stažiranju pripravnika

FENA
Svečano potpisivanje ugovora između zdravstvenih ustanova s područja Kantona Sarajevo i pripravnika koji će obavljati staž bit će upriličeno u petak 7. novembra u sali Općine Centar, saopćeno je iz Pres-službe KS.

Ministarstvo zdravstva, u cilju angažiranja nezaposlenih osoba sa završenom visokom i višom školskom spremom evidentiranih u JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” koja prvi put traže zaposlenje u javnim zdravstvenim ustanovama s područja KS, okončalo je aktivnosti po Javnom pozivu za prijem pripravnika u javnim zdravstvenim ustanovama KS.

"Kandidati su raspoređeni u javne zdravstvene ustanove Klinički centar Univerziteta Sarajevo, Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, JU Dom zdravlja KS, Stomatološki fakultet Univerzitet u Sarajevu, JU Apoteke Sarajevo, JU Zavod za javno zdravstvo KS, JU Psihijatrijska bolnica, JU Zavod za alkoholizam i druge toksikomanije, JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS, PZU Apoteka "Delfin", PZU Apoteka "Dina”, PZU Apoteka "Una lijek”, Privatna stomatološka ordinacija - “Ferhatbegović”.