{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisivanje Sporazuma o uspostavi Centra za analizu rizika vezanih za državnu granicu

F
21.12.2008. u 10:01
0
0
Potpisivanje Sporazuma o uspostavi Centra za analizu rizika vezanih za državnu granicu
0
Potpisivanje Sporazuma o uspostavi Centra za analizu rizika vezanih za državnu granicu
Potpisivanje Sporazuma o uspostavi Centra za analizu rizika vezanih za državnu granicu bit će upriličeno u ponedjeljak, 22. decembra u Sarajevu.
Uspostavom ovog Centra Bosna i Hercegovina će ispuniti dio obaveza sadržanih u Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, Mapi puta za liberalizaciju viznog režima između BiH i Evropske unije, te Finansijskog sporazuma između Vijeća ministara BiH i Delegacije Evropske komisije u BiH.

Uspostavom Centra za analizu rizika vezanih za državnu granicu, ostvaruje se bolja saradnja među agencijama i službama, koje su angažovane u oblasti integrisanog upravljanja granicom, efikasnija granična kontrola, uz brži i sigurniji promet ljudi i roba, efikasnija borba protiv svih oblika prekograničnog kriminala, efikasnija kontrola migracija, te potpuna primjena Strategije integrisanog upravljanja granicom i Akcionog plana za provedbu ove Strategije.

Sporazum o uspostavi Centra za analizu rizika vezanih za državnu granicu, potpisat će ministar sigurnosti BiH Tarik Sadović, direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić, direktor Službe za poslove sa strancima BiH Dragan Mektić, direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Kemal Čaušević, direktor Ureda za veterinarstvo BiH Drago Nedić, te direktor Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja Milad Zeković, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: