{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisivanje sporazuma o saradnji na realizaciji projekta elektrifikacije

F
FENA
17.11.2008. u 07:17
0
1
Potpisivanje sporazuma o saradnji na realizaciji projekta elektrifikacije
0
Potpisivanje sporazuma o saradnji na realizaciji projekta elektrifikacije
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović, direktor Fonda za povratak BiH Mlađen Božović i načelnici 30 općina u BiH potpisat će u ponedjeljak, 17. novembra, sporazum o saradnji na realizaciji Projekta elektrifikacije lokacija/objekata realiziranog povratka u 2008. godini.
Potpisivanje ovog sporazuma nastavak je provođenja intenzivnih aktivnosti na elektrificiranju, koje su neposredno inicirane dodjelom sredstava iz državnog budžeta u ukupnom iznosu od 9.700.000 KM, odnosno po 3.233.300 KM godišnje u naredne tri godine.

Sporazumom su, između ostalog, okvirno određena sredstva i mikrolokacije realiziranja projekata, općine kao implementatori projekta na lokalnom nivou zajedno s nadležnim elektrodistribucijama kao partnerima u projektu, obaveze i odgovornosti svih potpisnika.

Uz participaciju općina i nadležnih elektrodistribucija, a prema projektnim prijedlozima općina, u 2008. godini bi na elektromrežu trebalo biti priključeno 568 objekata povratnika u 30 općina u BiH. To je 19 posto od ukupno identificiranih objekata realiziranog povratka za čije priključenje će biti nužno, u nekom obimu, saniranje elektroenergetskog sistema.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: