{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisivanje Sporazuma o finansiranju rekonstrukcije i obnove fasade zgrade PS BiH

F
28.5.2008. u 17:52
0
0
Potpisivanje Sporazuma o finansiranju rekonstrukcije i obnove fasade zgrade PS BiH
0
Potpisivanje Sporazuma o finansiranju rekonstrukcije i obnove fasade zgrade PS BiH
U Parlamentarnoj skupštini BiH u četvrtak u Sarajevu će biti upriličeno potpisivanje Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Norveške o finansiranju rekonstrukcije i obnove fasade zgrade Parlamentarne skupštine BiH.
U ime Parlamentarne skupštine BiH sporazum će potpisati Milorad Živković, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma i Ilija Filipović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda i u ime Kraljevine Norveške ambasador Jan Braathu, najavljeno je danas iz Sektora za odnose s javnošću bh. parlamenta.

Vijeće ministara BiH je 27. marta ove godine utvrdilo Prijedlog osnova za zaključivanje navedenog Sporazuma, te je Prijedlog osnova dostavilo Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru uz prijedlog da se za potpisnike Sporazuma odrede Milorad Živković, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma i Ilija Filipović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Predsjedništvo BiH je 7. maja ove godine donijelo Odluku o prihvatanju Sporazuma i ovlastilo Milorada Živkovića, zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma i Iliju Filipovića, zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH da potpišu taj sporazum.

U međuvremenu izabran je i izvođač radova na rekonstrukciji fasade, sarajevska "Hidrogradnja" tako da je sutrašnje potpisivanje Sporazuma finalni akt neophodan da bi radovi počeli 2. juna ove godine, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: