{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisivanje Protokola o saradnji parlamenata RS-a i Srbije

F
9.1.2008. u 10:45
0
0
Potpisivanje Protokola o saradnji parlamenata RS-a i Srbije
0
Potpisivanje Protokola o saradnji parlamenata RS-a i Srbije
U prisustvu srbijanskog predsjednika Borisa Tadića i najviših predstavnika vlasti Republike Srpske danas će u Banjoj Luci biti potpisan Protokol o saradnji parlamenata RS-a i Srbije.
Protokol predstavlja nastavak saradnje dvaju parlamenata, a u skladu sa Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama RS-a i Srbije.

Tim dokumentom predviđeno je da radna tijela dvaju parlamenata sarađuju i da imaju sastanke jednom godišnje u vezi sa obrazovanjem, reformom penzionog osiguranja, ekonomskom saradnjom i evropskim integracijama.

Protokolom je predviđeno da skupštinske službe utvrde planove saradnje i boravka stručnih radnika u jednom i drugom parlamentu te da se rukovodstva skupština sastaju najmanje dva puta godišnje kako bi analizirala potpisani protokol.

Delegaciju Narodne skupštine Republike Srbije predvodi njen predsjednik Oliver Dulić, koji zajedno sa Borisom Tadićem boravi u Banjoj Luci povodom proslave Dana RS-a.

Potpisivanju Protokola prisustvovat će i predsjednik RS-a Rajko Kuzmanović, predsjednik Vlade Milorad Dodik, član predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Nebojša Radmanović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Milorad Živković i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Mladen Ivanić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: