{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisivanje peticije za odbranu Neretve teče dobro

F
1.11.2006. u 11:11
0
0
Potpisivanje peticije za odbranu Neretve teče dobro
0
Potpisivanje peticije za odbranu Neretve teče dobro
Članovi Udruženja "Zeleni Neretva", zadovoljni su odzivom građana u protekla dva dana potpisivanja peticije protiv izgradnje brana na gornjem toku Neretve.
Prikupljanje potpisa vrši se na ulicama u Konjicu, Mostaru i Sarajevu, te u drugim gradovima i na druge načine, preko grupa i pojedinaca, i trajat će do 3. novembra i dalje ako bude trebalo, izjavio je Feni Amir Variščić, sekretar Udruženja "Zeleni – Neretva".

Konjičke «Zelene» u ovoj aktivnosti podržava 56 bh. nevladinih organizacija, a peticijom se od institucija Federacije BiH zahtijeva hitno prekidanje aktivnosti na dodjeli koncesije privatnom sektoru za izgradnju hidroelektrana na Neretvi.

"Zeleni – Neretva" svojim plakatima, lecima, saopćenjima, okruglim stolovima (16. novembra u Sarajevu), kao i na druge načine, ukazuju na nezakonitosti u davanju koncesije, štetnost izgradnje brana Glavatičevo, Bjelimići i Ulog, čija jezera bi potopila više od 500 hektara šuma i pašnjaka, te posljedice na zdravlje ljudi, ekonomiju, ekologiju i dr.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: