{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisivanje novog okvirnog plana UN-ove pomoći za BiH

F
31.3.2009. u 10:28
0
0
Potpisivanje novog okvirnog plana UN-ove pomoći za BiH
0
Potpisivanje novog okvirnog plana UN-ove pomoći za BiH
Foto: Reuters
Predsjedavajući Vijeća ministara Nikola Špirić i rezidentna predstavnica Ujedinjenih nacija u BiH Christine McNab potpisat će danas Okvir razvojne pomoći Ujedinjenih nacija u BiH za period od 2010. do 2014. godine.
Drugi Okvir razvojne pomoći Ujedinjenih nacija (UNDAF) za Bosnu i Hercegovinu daje okvir za koherentnu i koordiniranu pomoć Ujedinjenih nacija (UN) za razvoj u periodu od 2010. do 2014. godine.

Ovaj okvir ima u vidu pridruživanje Evropskoj uniji kao krajnji državni prioritet, kao i smanjenje siromaštva, socijalnu inkluziju, izgradnju kapaciteta, te jednakost među spolovima kao specifične oblasti saradnje između državne vlade i UN-a.

Kroz UNDAF, cilj rada tima Ujedinjenih nacija u BiH jeste povećanje efikasnosti i efektivnosti u rješavanju državnih razvojnih prioriteta, istovremeno uzimajući u obzir globalne razvojne okvire ukorijenjene u Milenijumskoj deklaraciji i Milenijumskim razvojnim ciljevima (MDG), kao i međunarodne konvencije i sporazume koje je potpisala Bosna i Hercegovina, saopćeno je iz UN-a u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: