{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisivanje "Mirovne peticije" u nedjelju u Sarajevu

F
20.10.2009. u 12:33
0
5
Potpisivanje "Mirovne peticije" u nedjelju u Sarajevu
0
Potpisivanje "Mirovne peticije" u nedjelju u Sarajevu
Protesti građana Sarajeva (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Nevladina organizacija altruista "Svjetlo" organizirat će 25. oktobra u 12 sati na četiri lokacije u Sarajevu (ispred Katedrale, Dobrinja, Ilidža, Općina Novo Sarajevo) društvenu akciju pod nazivom "Mirovna peticija".
Predstavnik NVO altruista "Svjetlo" Haris Čaušević kazao je da se tim dokumentom žele osuditi svi događaji koji izazivaju nesigurnost, haos, vandalizam i nacionalna netrpeljivost i pokazati da ekstremni stavovi manjine koji su došli do izražaja za vrijeme i nakon događaja u Širokom Brijegu, ne odražavaju mišljenje većine.

"Potpisivanjem 'Mirovne peticije' želimo izraziti žaljenje porodici Puljić i svima koji su doživjeli nesretne trenutke zbog nemilih događaja te osuditi sve izjave i događaje koji su pokušali izazvati nacionalnu netrpeljivost i ugroziti osnovna ljudska prava", ističe Čaušević.

Iz NVO altruista "Svjetlo" traže da nadležni organi provedu istragu, identifikuju i imenuju vinovnike, koji će shodno nedjelu koje su počinili biti kažnjeni maksimalnim kaznama.

"Huligani i nasilnici ne mogu se identifikovati kao građani Sarajeva i Širokog Brijega niti se mogu identifikovati kao navijači sportskih klubova", ističu iz NVO "Svjetlo".

Čaušević očekuje da se u tu akciju uključe i druge organizacije civilnog društva i organiziraju potpisivanje "Mirovne peticije" i u ostalim gradovima širom BiH.

Planirano je da nakon prikupljanja potpisa dokument "Mirovna peticija" bude upućen predstavnicima lokalne zajednice Grada Sarajevo i Općine Široki Brijeg.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: