{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisani ugovori za realizaciju 25 projekta infrastrukture

F
30.5.2006. u 14:50
0
0
Potpisani ugovori za realizaciju 25 projekta infrastrukture
0
Potpisani ugovori za realizaciju 25 projekta  infrastrukture
Predstavnici 25 općina s područja sarajevske makroregije i direktor Sarajevske regionalne razvojne agencije danas su u SERDA-i potpisali ugovore za realizaciju 25 projekata iz oblasti infrastrukture.
Njihova vrijednost je više od 2.500. 000 KM od čega je SERDA osigurala 500.000 KM u okviru svog projekta "Podrška projektima predloženim od osnivača tokom 2006. ", a čija se realizacija zasniva na partnerskom odnosu.

Cilj i svrha ovog projekta je uključivanje Agencije u akcije lokalne zajednice, finansijska i stručna podrška projektima osnivača, ravnomjerna implementacija projekata na području regije te podrška infrastrukturnim projektima na područjima slabije razvijenih općina kao što su Vareš, Olovo, Kalinovik, Čajniče, Goražde, Foča, Ustikolina, Pale-Prača i Istočni Stari Grad.

U prvoj fazi realizacije projekta kreirani su formulari za prijavljivanje projekata od osnivača, uspostavljeni kriteriji na osnovu kojih je izvršen odabir projekata, a današnjim potpisivanjem ugovora stvoreni su uvjeti za početak njihove implementacije. U drugoj polovini ove godine započet će druga faza, a obuhvatit će ponovljeni poziv prema osnivačima za kandidovanje novih projekata, izbor projekata i njihovu implementaciju.

Tehničku pomoć u realizaciji projekta <>, pruža organizacija ASB.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: