{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisani ugovori za izgradnju zgrade za ugrožene porodice

F
14.10.2008. u 18:30
0
1
Potpisani ugovori za izgradnju zgrade za ugrožene porodice
0
Potpisani ugovori za izgradnju zgrade za ugrožene porodice
U okviru projekta rješavanja stambenog pitanja za socijalno ugrožene kategorije - izbjegle i raseljene osobe te povratnike u općinu Goražde, 25 porodica danas je potpisalo ugovore sa Općinom Goražde i UNDP-om.
Riječ je o projektu izgradnje stambene zgrade DOM 2 kroz program UNDP-a Sutra PLOD, a kojim će ove porodice, uglavnom je riječ o interno raseljenim osobama nosiocima stanarskog prava, dobiti krov nad glavom.

Izgradnja zgrade Dom 2 koštat će oko 1.500.000 KM. Projekt će zajednički finansirati Al - Zayed Fondacija iz Abu Dabija sa 500.000 američkih dolara, 200.000 KM u ove svrhe izdvojit će Federalno ministarstvo za izbjegla i raseljena lica, sa po 100.000 KM učestvuju i resorna ministarstva Bosanskopodrinjskog i Kantona Sarajevo dok će Općina Goražde u ove svrhe izdvojiti 50.000 maraka.

Današnjem potpisivanju tripartitnih ugovora prisustvovali su i sufinansijeri projekta među kojima i Salem Obaid Al-Daheri generalni direktor Al - Zayed Fondacije koja ulaže najviše sredstava u ovaj projekt.

Riječi zahvalnosti svim učesnicima u projektu izrazio je i Mustafa Kurtović,načelnik Općine Goražde.

Zavisno od vremenskih uslova zgrada Dom 2, koje će se graditi na istom lokalitetu gdje i prva, u ulici Salih bega Kuljuha, svoje stanare trebala bi primiti na proljeće.

Prema podacima Ministarstva izbjeglih i raseljenih osoba BPK-a postoji još oko 70 porodica u Goraždu kojima je država dužna osigurati krov nad glavom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: