{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisani ugovori za izgradnju zgrade za ugrožene porodice

F
14.10.2008. u 18:30
0
1
Potpisani ugovori za izgradnju zgrade za ugrožene porodice
0
Potpisani ugovori za izgradnju zgrade za ugrožene porodice
U okviru projekta rješavanja stambenog pitanja za socijalno ugrožene kategorije - izbjegle i raseljene osobe te povratnike u općinu Goražde, 25 porodica danas je potpisalo ugovore sa Općinom Goražde i UNDP-om.
Riječ je o projektu izgradnje stambene zgrade DOM 2 kroz program UNDP-a Sutra PLOD, a kojim će ove porodice, uglavnom je riječ o interno raseljenim osobama nosiocima stanarskog prava, dobiti krov nad glavom.

Izgradnja zgrade Dom 2 koštat će oko 1.500.000 KM. Projekt će zajednički finansirati Al - Zayed Fondacija iz Abu Dabija sa 500.000 američkih dolara, 200.000 KM u ove svrhe izdvojit će Federalno ministarstvo za izbjegla i raseljena lica, sa po 100.000 KM učestvuju i resorna ministarstva Bosanskopodrinjskog i Kantona Sarajevo dok će Općina Goražde u ove svrhe izdvojiti 50.000 maraka.

Današnjem potpisivanju tripartitnih ugovora prisustvovali su i sufinansijeri projekta među kojima i Salem Obaid Al-Daheri generalni direktor Al - Zayed Fondacije koja ulaže najviše sredstava u ovaj projekt.

Riječi zahvalnosti svim učesnicima u projektu izrazio je i Mustafa Kurtović,načelnik Općine Goražde.

Zavisno od vremenskih uslova zgrada Dom 2, koje će se graditi na istom lokalitetu gdje i prva, u ulici Salih bega Kuljuha, svoje stanare trebala bi primiti na proljeće.

Prema podacima Ministarstva izbjeglih i raseljenih osoba BPK-a postoji još oko 70 porodica u Goraždu kojima je država dužna osigurati krov nad glavom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: