Općina Centar Sarajevo
0

Potpisani ugovori o stipendiranju učenika i studenata

FENA
Načelnik sarajevske Općine Centar Dževad Bećirević upriličio je danas prijem za 85 učenika i 89 studenata - dobitnika stipendije ''Prof. dr. Husein Kulenović'' za 2008/2009. godinu, koji su tom prilikom potpisali ugovor o stipendiranju.

Općinske stipendije su dodijeljene kao podrška školovanju nadarenih učenika i studenata, za period od septembra 2008. do juna 2009. godine, u mjesečnim iznosima od po 80 KM za učenike i po 120 KM za studente, saopćeno je iz Općine Centar.

Prilikom potpisivanja ugovora isplaćene su stipendije za period od septembra do decembra 2008. godine.

Stipendije za period od januara do juna 2009. bit će isplaćivane svakog mjeseca na blagajni Općine Centar.

Pravo na stipendiju su ostvarili najuspješniji kandidati koji su se prijavili na općinski konkurs. Bodovani su rezultati postignuti u školi i na takmičenjima, kao i nizak porodični standard i otežani uvjeti života kandidata.

Načelnik Bećirević je pozdravio prisutne i čestitavši im zaželio da nastave biti uspješni kao do sada.

"Radujem se što je povećan broj stipendista, kao i iznos mjesečnih stipendija koje dodjeljujemo. Ponosan sam što je među 20 najboljih diplomanata Univerziteta u Sarajevu u protekloj školskoj godini, čak njih četvoro sa našeg područja, a dvoje su bili i stipendisti Općine Centar. Nadam se da će i naredne generacije biti najbolje u Kantonu Sarajevo", istakao je tom prilikom načelnik Bećirević.