|

Potpisani ugovori o stipendiranju 1.930 srednjoškolaca i studenata

Potpisani ugovori o stipendiranju 1.930 srednjoškolaca i studenata
22
F
FENA
15.1.2015. u 13:58
1
komentara
22

dijeljenja
Potpisani ugovori o stipendiranju 1.930 srednjoškolaca i studenata
Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Faid Hećo i direktor Fonda Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civilnih žrtava rata IKRE Smajo Halilović potpisali su ugovore o dodjeli stipendija srednjoškolcima i studentima čiji su roditelji bili pripadnici boračke populacije.
Također je u obzir uzeta i socijalna situacija nadarenih učenika, naročito u porodicama u kojima se školuje više djece.

Po završenom konkursu pravo na stipendiju od 100 KM su ostvarila 943 kandidata sa fakulteta, od toga 81 kandidat je ostvario pravo na stipendiju bez bodovanja, i 987 kandidata srednje škole, od toga 244 kandidata su ostvarila pravo na stipendiju bez bodovanja, što je ukupno 1.930 stipendija za školsku 2014/2015 godinu.

Kako je rečeno prilikom potpisivanja ugovora cilj je pomoći nadarenim učenicima i studentima i zadržati ih u BiH.Ministar Hećo i direktor IKRE Smajo Halilović poželjeli su stipendistima uspjeh u daljnjem školovanju.

Halilović je također apelirao na privredne subjekte, biznismene i ostale koji to mogu da u saradnji sa Kantonom ili Fondom IKRE pomognu stipendiranje nadarenih učenika i studenta.

Za studente i učenike koji su postali korisnici stipendija je to, kako su rekli, značajna pomoć u njihovom školovanju.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...