BiH
830

Potpisan ugovor za rekonstrukciju vertikalnog transporta na Bjelašnici, izdvojeno 16 miliona KM

Piše: Š. B.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Danas je na konferenciji za medije povodom potpisivanja ugovora za rekonstrukciju vertikalnog transporta na Bjelašnici rečeno kako se radi o kapitalnom projektu za BiH, u ekonomskom i turističkom smislu.

Jedno od najpotentnijih skijališta nije na nivou na kakvom bi trebalo biti, a za ovu investiciju izdvojeno je 16 miliona KM.

"Vertikalni transport i vještačko osnježivanje je jedan od najbitnijih faktora u ponudi modernog ski-centra. Instalacijom nove opreme stičemo uslove za pružanje najkvalitetnije vrste usluge u ovom segmentu. Čeka se urbanistička saglasnost od nadležnih organa, a pri kraju je i rok za dostavljanje izvedbenog projekta. Početak izvođenja radova možemo definisati krajem ovog ili početkom narednog mjeseca. Planirani završetak radova je 2017. godina", kazao je Midhat Hubijar, direktor ZOI 84.

Jedina dilema ostaje da li će izvođenjem radova biti poremećena skijaška sezona.

Bit će uklonjen postojeći trosjed i postavljen novi četverosjed i šestosjed koji je najkapitalniji dio ovog projekta.

"Vlada je od samog početka najavljivala ovaj projekat. Turizam je najbrže rastuća grana u KS, a ovim bi trebao biti vraćen stari sjaj Bjelašnici", kazao je premijer Vlade KS Elmedin Konaković.