Općina Novi Grad
241

Potpisan ugovor za izgradnju sportskog igrališta u naselju Bojnik

Klix.ba
U naselju Bojnik, na području mjesne zajednice Dobroševići uskoro će početi izgradnja sportskog igrališta.

Radovi će koštati 82.472 konvertibilne marke, a ugovor o izvođenju radova danas su potpisali načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i Emir Tutić, izvršni direktor firme "Sela", koja je procedurom javne nabavke izabrana za izvođača radova.

Obzirom da se radi o najvećoj mjesnoj zajednici po teritoriji, koja nema niti jedno igralište, Općina je u proteklom periodu na zahtjev stanovnika naselja Bojnik otkupila zemljište za potrebe izgradnje sportskog i dječijeg igrališta, koje je koštalo 137.000 konvertibilnih maraka.

U prvoj fazi gradit će se sportsko igralište sa terenom za košarku i mali nogomet i tribinama, a nakon što bude završeno, na zahtjev stanovnika i savjeta Mjesne zajednice pristupit će se pripremama i izgradnji dječijeg igrališta, tako da će stanovnici ovog naselja dobiti sportske sadržaje koji su im nedostajali.

"Lokacija na kojoj će se igralište graditi nalazi se u blizini glavne saobraćajnice i ambulante u Bojniku, gdje je teren ravan i pogodan za izgradnju igrališta, čime se u velikoj mjeri smanjuje investicija, za razliku od igrališta koja gradimo u našim padinskim naseljima čija izgradnja košta puno više. Zadovoljstvo mi je da će i ovo naselje, nakon izgradnje, dobiti sportsko igralište, ali i dječije i da će ovim projektom biti uljapšan život najmlađih sugrađana sa prostora mjesne zajednice Dobroševići“, izjavio je načelnik Efendić.

Direktor Tutić, kao stanovnik Novog Grada izrazio je zadovoljstvo zbog značaja koji ova lokalna zajednica daje izgradnji sportskih sadržaja. Kada je u pitanju izvođenje radova, istakao je da će radove izvesti kvalitetno i navrijeme, za dobrobit cijele zajednice.

Na području općine Novi Grad, u toku je i izgradnja sportskog igrališta u ulici Hekim Oglu ali-paše u Boljakovom Potoku, a planirana je i izgradnja igrališta u naselju Vitkovac, za koje će u narednom periodu biti raspisan tender za izbor izvođača radova.