BiH
0

Potpisan ugovor za izgradnju objekta Gimnazije Dobrinja i V gimnazije

FENA
Dobrinja
Dobrinja
Ministar obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo Safet Kešo potpisao je danas ugovor za izgradnju objekta Gimnazije Dobrinja i V gimnazije s načelnikom općine Novi Grad Sarajevo Damirom Hadžićem, direktorom Zavoda za izgradnju KS-a Besimom Mehmedićem i direktorom firme “In” Nedimom Čehajićem.

“Ovo je prvi korak u realizaciji projekta na koji čekamo 15-ak godina, projekt koji očekuju i građani ovog grada, a posebno učenici”, kazao je ministar Kešo.

"Bilo je nekih sitnih problema između Zavoda za izgradnju i Ministarstva, koji su na obostrano zadovoljstvo kvalitetno riješeni, a radilo se o tome da smo mi insistirali da se u ugovor unesu dodatni zaštitni mehanizmi kako bismo omogućili izgradnju sigurnih školskih objekata", naglasio je ministar Kešo.

Izgradnja škole trebalo bi započeti za 15 dana. Prema Čehajićevim riječima, radnici firme “In” će odmah pristupiti pripremi gradilišta i izvođenje radova prilagoditi vremenskim prilikama.

Vrijednost projekta je oko 7.000.000 KM, a sufinansijeri su Ministarstvo obrazovanja i nauke KS-a i Općina Novi Grad.

Od potrebnog iznosa već je osigurano 1.500.000 KM, a ostatak će, kako je kazano, osigurati Ministarstvo odnosno Vlada KS-a i Općina Novi Grad u budžetu za sljedeću godinu.

Rok za izgradnju objekta je 390 dana. Nadzor će vršiti Zavod za izgradnju KS-a, a izvođač radova je firma “In”.