Fra Matije Divkovića
0

Potpisan ugovor za izgradnju cjevovoda u Novom Sarajevu

I. P.
Općinski načelnik Nedžad Koldžo i direktor firme HARYSCO d.o.o. Sarajevo Mujo Zećo potpisali su danas Ugovor za izgradnju kanalizacione mreže i uslovljenog cjevovoda u ulici Fra Matije Divkovića.

Ovom prilikom, općinski načelnik Nedžad Koldžo je naglasio da će realizacijom ovog veoma važnog strateškog projekta Općine Novo Sarajevo biti obuhvaćene tri mjesne zajednice Pofalići I, Pofalići II i Dolac.

Ugovorom je predviđena trasa planirane separatne kanalizacione mreže dužine oko 850m (od čega je oko 150m u Drinskoj ulici), te uslovljenog cjevovoda oko 330 m. Samo za ove namjene planirano je 611.000 KM.

Projektom je predviđeno i izvođenje 63 kišna, te 63 fekalna priključka na kanalizacionu mrežu, kao i 50 priključaka na vodovodnu mrežu. Radove će izvoditi KJKP Vodovod i kanalizacija, a priključke finansira Općina Novo Sarajevo. U planu je i asfaltiranje ulice Fra Matije Divkovića u cijeloj širini i vrijednost tih radova je oko 150.000 KM, istakao je općinski načelnik.

Dio sredstava za realizaciju ovog projekta, oko 300.000 KM, obezbijeđeno je kroz Sporazum koji je Općina potpisala sa Ministarstvom komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo.

Direktor firme HARYSCO d.o.o. Sarajevo Mujo Zećo uputio je molbu građanima za strpljenje i razumijevanje tokom izvođenja radova u ulici Fra Matije Divkovića. Ukupna vrijednost projekta je oko 900.000 KM.