{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan ugovor za dodjelu stipendija učenicima i studentima

S
27.12.2007. u 14:42
0
0
Potpisan ugovor za dodjelu stipendija učenicima i studentima
0
Potpisan ugovor za dodjelu stipendija učenicima i  studentima
Ministar za boračka pitanja Hajrudin Ibrahimović i direktorica Fonda "Ikre“ Enisa Rustempašić potpisali su danas Ugovore za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima za školsku 2007/2008. godinu sa korisnicima stipendija. Svečanom potpisivanju prisustvovao je i premijer Kantona Sarajevo Samir Silajdžić.
Premijer Samir Silajdžić naglasio je činjenicu da su dobitnici stipendija mladi i perspektivni ljudi koji su budućnost naše države.

"Vaši roditelji su sigurno najzaslužniji za odbranu Sarajeva i BiH. Vlada Kantona Sarajevo nastavit će i dalje sa podrškom ovakvim projektima, jer želimo pokazati respekt prema vama- djeci, čiji su roditelji dali živote i dijelove tijela za odbranu nezavisnosti naše zemlje“, naglasio je Silajdžić.

Prema riječima ministra Ibrahimovića pravo učešća na konkursu za stipendije imali su borci branitelji i njihova djeca koja su ispunjavala sljedeće uslove: da imaju neprekidno prebivalište na području Kantona Sarajevo najmanje tri godine prije stupanja na snagu Zakona o dopunskim pravima boraca – branitelja BiH, da se nalaze na redovnom školovanju u srednjim, višim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama i da su ostvarili uspjeh u školi 3,50 i više, odnosno na fakultetu 7,00 i više.

U Fond „Ikre“ pristiglo je ukupno 4217 prijava. Pravo na stipendiju ostvarilo je 2201 kandidat, od čega je 1101 stipendija za učenike srednjih škola i 1100 stipendija za studente. Ministarstvo za boračka pitanja izdvojilo je 1.986.842,70 KM za ovu namjenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: