BiH
0

Potpisan ugovor za adaptaciju Doma zdravlja u Srebrenici vrijedan 472.000 KM

FENA
Dom zdravlja Srebrenica (Foto: SRNA)
Dom zdravlja Srebrenica (Foto: SRNA)
Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić najavio je danas adaptaciju i reorganizaciju tamošnjeg Doma zdravlja u kojoj će ta lokalna zajednica učestvovati s 142.000 KM. Ukupna vrijednost radova koji će se izvoditi u narednih 150 dana je 472.000 KM.

Smatra da je ovaj projekat od velikog značaja za sve stanovnike Srebrenice.

"Ovo će doprinijeti boljem radu samih zaposlenih u Domu zdravlja, ali i boljoj zdravstvenoj zaštiti svih pacijenata bilo da su iz Srebrenice i Bratunca ili drugih lokalnih zajednica koje gravitiraju općini Srebrenica", rekao je Grujičić, koji je u Banjoj Luci prisustvovao potpisivanju ugovora s predstavnicima firme "Jokić invest" koja je pobijedila na javnom tenderu raspisanom za adaptaciju i reorganizaciju dijela objekta Doma zdravlja Srebrenica i ambulante u Skelanima.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS-a Dragan Bogdanić izrazio je uvjerenje da će izvođač radova kvalitetno i u roku ispuniti ugovorom predviđene obaveze.

"Naš cilj jeste da svi stanovnici RS-a imaju ujednačenu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu kad je primarni nivo u pitanju", kazao je Bogdanić.

Dom zdravlja u Srebrenici ima 50 zaposlenih, osam timova porodične medicine i oko 7.500 registriranih pacijenata.

Radovi na njegovoj rekonstrukiji bi trebalo da počnu u narednih deset dana.