{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan ugovor o transferu sredstava nižim razinama vlasti

F
4.9.2008. u 16:36
0
0
Potpisan ugovor o transferu sredstava nižim razinama vlasti
0
Potpisan ugovor o transferu sredstava nižim razinama vlasti
Federalni ministar okoliša i turizma dr. Nevenko Herceg danas je u zgradi Vlade Federacije BiH u Mostaru razgovarao s Ivom Jerkićem, načelnikom općine Čitluk, priopćeno je iz Ureda ministara Hercega. Sastanak u Mostaru bio je prilika i za potpisivanje ugovora o realizaciji sredstva iz "Transfera nižim razinama vlasti", koja će biti korištena za sufinanciranje Master plana općine Čitluk pod nazivom DESTE (Development small town & environment).
Ovaj plan predviđa razvoj ruralnog i vjerskog turizma, razvoj infrastrukture te rješavanje zbrinjavanja komunalnog otpada i pročišćavanja otpadnih voda.

Zajedničko je stajalište ministra Hercega i načelnika Jerkića kako je Master plan općine Čitluk od značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine zbog neprocjenjive koristi koja će praktično pokazati značaj planiranja i korištenja iskustava i dobre prakse razvijenih društava. Također, ovaj projekt osim praktičnog značaja, istovremeno doprinosi i jačanju suradnje na obostranu korist.

Na današnjem susretu, razgovaralo se i o pitanjima sanacije odlagališta otpada odnosno mogućnostima korištenja iskoristivog dijela komunalnog otpada u komercijalne svrhe, odnosno o aktivnostima koordiniranja sa jedinicama lokalne uprave, koje uvelike mogu olakšati određivanje lokacija za nove centre upravljanja otpadom.

Izražavajući zadovoljstvo danas potpisanim ugovorom, načelnik Jerkić, u ime građana Čitluka i u osvoje osobno ime, zahvalio je ministru Hercegu na podršci koju njegovo ministarstvo pruža općini Čitluk.

"Suradnja federalnih i lokalnih vlasti vrlo je važna za razvoj kvalitetnih projekata koji mogu doprinijeti ukupnom napretku lokalnih zajednica, a ulagati danas u turizam i plansku zaštitu okoliša znači kvalitetno ulagati u održivi razvoj i budućnost", istaknuo je na kraju sastanka ministar Herceg.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: