BiH
0

Potpisan ugovor o rekonstrukciji sportske dvorane Mojmilo

NINA
Načelnik općine Novi grad Damir Hadžić i direktor kompanije Ahidron građenje Zijad Dučić potpisali su danas u Sarajevu Ugovor o rekonstrukciji sportske dvorane Mojmilo.

Nakon što je u opsadi Sarajeva 1992. sportska dvorana na Mojmilu, koja je izgrađena 1984. povodom XIV. zimskih olimpijskih igara, bila potpuno uništena, današnji dan je označio početak njezine obnove, a predviđeno je da olimpijska dvorana bude ponovno u funkciji 2005.

Načelnik sarajevske općine Novi grad Damir Hadžić rekao je da je riječ o značajnom događaju za cijelu općinu, ali i grad Sarajevo i BiH. Ovo je posljednji objekat na prostoru općine Novi grad koji je ostao neobnovljen i u proteklom razdoblju je služio kao sklonište i okupljalište narkomana. Hadžić je zahvalio Vladi i Skupštini Sarajevskog kantona koje su dale svoj doprinos realizaciji projekta obnove dvorane Mojmilo.

«Općina Novi grad u 2004. izdvaja za prvu fazu rekonstrukcije dvorane 1,450.000 KM, a u idućoj godini se očekuju dodatna sredstva za njezin dovršetak. Prema projektu, dvorana je predviđena za košarku, rukomet, odbojku i mali nogomet, te za održavanje međunarodnih takmičenja. Završetkom dvorane na Mojmilu stanovništvo općine, ali i šire, će ponovno imati reprezentativan objekt u kojem će se odvijati značajne sportske manifestacije», izjavio je Hadžić.

Direktor kompanije Ahidron građenje Zijad Dučić je kazao da mu je velika čast biti na čelu kompanije koja sudjeluje u obnovi značajnog sportskog centra koji će nakon dvanaest godina biti vraćen građanima na korištenje.

Planirano je da se početak radova na rekonstrukciji dvorane Mojmilo obilježi prigodnom zabavnom manifestacijom koju će prirediti organizacija mladih pri Općini Novi grad i SOS Kindersdorf.

Novi objekat će svojom kvalitetom zadovoljiti sve potrebne standarde i imat će upravni dio, terene i svlačionice, te oko 1.200 mjesta za publiku.