Općina Ilidža
149

Potpisan ugovor o održavanju Festivala narodne muzike "Ilidža 2020"

A. P.
Općina Ilidža, kao tradicionalni organizator Ilidžanskog festivala, i ove godine je odlučila pripremu, organizaciju i realizaciju kulturno-muzičke manifestacije "Ilidža 2020" povjeriti televiziji Hayat.

Načelnik prof.dr. Senaid Memić i direktor TV Hayat Elvir Švrakić su 27. februara 2020. godine u prostorijama Općine Ilidža potpisali ugovor o tradicionalnom održavanju Ilidžanskog festivala koij će se održati od 23. do 25. jula 2020. godine.

"Ako hoćemo da imamo kvalitet moramo imati i kontinuitet, a mi u Ilidžanskom festivalu imamo sve, tradiciju, navike i publiku. Nove pjesme uvijek pjevaju o onome kako se živi, i zato imamo i lijepe pjesme, a Ilidžanski festival će trajati i pjesme će se pjevati i nakon što se zaboravi na nas", izjavio je načelnik Memić.

"Već šestu godinu Općina Ilidža i Hayat televizija nastavljaju sa uspješnim radom Ilidžanskog festivala, cijenim to što načelnik prof.dr. Senaid Memić i Općinsko vijeće imaju hrabrosti da tradiciju festivala očuvaju, a Hayat televizija svake godine spremi neke novitete. I ove godine ćemo se potruditi da ga tehnički organizujemo bolje nego prošle godine i da publika bude zadovoljna", rekao je Švrakić.