BiH
0

Potpisan ugovor o izradi glavnog projekta za Poljoprivredno-prehrambeni fakultet

FENA
Rektor Univerziteta u Sarajevu Faruk Čaklovica i zamjenik direktora "Energoinvesta" Abdulharis Šeta danas su u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu potpisali Ugovor o izradi glavnog projekta za izgradnju Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta, prvu visokoobrazovnu ustanovu koja će biti izgrađena u okviru Kampusa Univerziteta.

Rektor Čaklovica je izrazio zadovoljstvo početkom realizacije projekta izgradnje Kampusa koji će biti moderno središte sa svim uvjetima za stjecanje visokoškolskog obrazovanja.

"Posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da je u projekt uključena i jedna takva kompanija kao što je "Energoinvest" i siguran sam da će Poljoprivredno-prehrambeni fakultet biti jedan od najmodernijih fakulteta na ovim prostorima", kazao je Čaklovica.

"Energoinvest" će, kako je rekao zamjenik direktora Abdulharis Šeta biti dio tima sastavljenog od iskusnih projektanata i mladih ljudi koji imaju viziju i ideje.

"Zaduženi smo za glavno projektiranje i nadamo se da će studenti što prije ući u nove prostorije", rekao je Šeta.

Izradu glavnog projekta finansirat će Kanton Sarajevo a iznos koji je predviđen za ovu fazu je 228.000 KM.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su i dekan Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Mirsad Kurtović te načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.