Ukupna vrijednost 180 miliona eura
0

Potpisan Ugovor o izgradnji dionice autoputa Prnjavor-Doboj

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Predstavnici Javnog preduzeća "Autoputevi RS" i konzorcijuma koji čine "Integral inženjering" iz Laktaša i "Granit" iz Skoplja potpisali su danas u Banja Luci Ugovor o izradi projekta i izgradnji autoputa Banja Luka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj, dužine 36 kilometara, čija je ukupna vrijednost 180 miliona eura.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić, koji je prisustvovao svečanom potpisivanju ugovora, rekao je novinarima da je ovaj projekat veoma značajan za Republiku Srpsku i jedan je od najvećih infrastrukturnih projekata RS.

"Moderna putna saobraćajna komunikacija preduslov je za provođenje svih sektorskih strategija , privrednog rasta i poboljšanja životnog standarda kojeg Srpska želi da ostvari u narednom periodu", istakao je Džombić.

Osim Džombića, svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić, predsjednik Vlade Makedonije Nikola Gruevski, i nekoliko ministara Vlade Srpske.

Ugovor su potpisali direktor "Autoputeva RS" Dušan Topić, direktor "Integral inženjeringa" iz Laktaša Slobodan Stanković i direktor skopskog "Granita" Strašo Milkovski.