{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan ugovor o Iluminaciji Saborne crkve

F
15.6.2007. u 13:15
0
0
Potpisan ugovor o Iluminaciji Saborne crkve
0
Potpisan ugovor o Iluminaciji Saborne crkve
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i starješina Srpske pravoslavne crkve jerej Borislav Livopoljac danas su potpisali Ugovor o sufinansiranju realizacije projekta Iluminacija Saborne crkve u Sarajevu.
Grad Sarajevo je sa 58.000 KM finansijski podržao projekat, a Saborna crkva pripremila je projektnu dokumentaciju osvjetljenja ovog vjerskog objekta.

"Ovim projektom Grad Sarajevo nastoji sačuvati vjerske objekte koji, poput sarajevske Saborne crkve, predstavljaju dio našeg bogatog kulturno-historijskog naslijeđa. Osvjetljenjem i uređenjem fasada i na vjerskim objektima, naš grad poprima ljepši izgled i potvrđuje da je jedinstveno mjesto susreta različitih konfesija, čiji pripadnici mogu nesmetano ispoljavati svoju kulturu, običaje i vjerske obrede", istakla je gradonačelnica Borovac.

Starješina Saborne crkve Borislav Livopoljac zahvalio se gradonačelnici i Gradu Sarajevu što su prepoznali problem Crkvene opštine Saborne crkve.

"Saborna crkva zajedno sa Begovom džamijom, Katedralom i Sinagogom tvori prepoznatljiv imidž grada Sarajeva i čini ga evropskim Jeruzalimom", kazao je stariješina Livopoljac.

Ukupna vrijednost projekta dekorativnog osvjetljena Saborne crkve iznosi oko 200.000 KM.

"Pored Grada koji je sufinansijer ovog projekta, očekujemo finansijsku podršku i od Kantona Sarajevo kako bi se konačno osvjetlila i Saborna crkva", dodao je starješina Livopoljac, te dodao da bi radovi trebali krenuti u avgustu/septembru i završiti se u tekućoj godini, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: