{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan ugovor o Iluminaciji Saborne crkve

F
15.6.2007. u 13:15
0
0
Potpisan ugovor o Iluminaciji Saborne crkve
0
Potpisan ugovor o Iluminaciji Saborne crkve
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i starješina Srpske pravoslavne crkve jerej Borislav Livopoljac danas su potpisali Ugovor o sufinansiranju realizacije projekta Iluminacija Saborne crkve u Sarajevu.
Grad Sarajevo je sa 58.000 KM finansijski podržao projekat, a Saborna crkva pripremila je projektnu dokumentaciju osvjetljenja ovog vjerskog objekta.

"Ovim projektom Grad Sarajevo nastoji sačuvati vjerske objekte koji, poput sarajevske Saborne crkve, predstavljaju dio našeg bogatog kulturno-historijskog naslijeđa. Osvjetljenjem i uređenjem fasada i na vjerskim objektima, naš grad poprima ljepši izgled i potvrđuje da je jedinstveno mjesto susreta različitih konfesija, čiji pripadnici mogu nesmetano ispoljavati svoju kulturu, običaje i vjerske obrede", istakla je gradonačelnica Borovac.

Starješina Saborne crkve Borislav Livopoljac zahvalio se gradonačelnici i Gradu Sarajevu što su prepoznali problem Crkvene opštine Saborne crkve.

"Saborna crkva zajedno sa Begovom džamijom, Katedralom i Sinagogom tvori prepoznatljiv imidž grada Sarajeva i čini ga evropskim Jeruzalimom", kazao je stariješina Livopoljac.

Ukupna vrijednost projekta dekorativnog osvjetljena Saborne crkve iznosi oko 200.000 KM.

"Pored Grada koji je sufinansijer ovog projekta, očekujemo finansijsku podršku i od Kantona Sarajevo kako bi se konačno osvjetlila i Saborna crkva", dodao je starješina Livopoljac, te dodao da bi radovi trebali krenuti u avgustu/septembru i završiti se u tekućoj godini, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: