{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan svečani protokol o humanitarnoj akciji

S
21.1.2008. u 16:08
0
0
Potpisan svečani protokol o humanitarnoj akciji
0
Potpisan svečani protokol o humanitarnoj akciji
Sa potpisivanja svečanog protokola
Proteklog vikenda u Sarajevu potpisan je svečani protokol između Ministarstva obrazovanja i nauke Federacije Bosne i Hercegovne, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, te Odjeljenja za obrazovanje Distrikta Brčko i tvrtke Unimar d.o.o. iz Posušja kao generalnog zastupnika švicarskog brenda Quadro, o humanitarnoj akciji potpore bh. obrazovanju nazvanu „Dobro je činiti dobro- Quadro“.
Naime, u ovoj godini „Unimar“ sa svojim partnerima će izvest humanitarnu quadro akciju u kojoj će se od svakog prodatog artikla ovog poznatog švicarskog brenda dio novca izdvojiti za kupovinu računara i dodatne opreme za bh. škole.

U akciji će učestvovati svi veći trgovački centri u BiH, te nekoliko stotina prodavnica tehničkom robom širom BiH. Cilj je prikupiti sredstva za 300 računara i dodatne opreme, a oprema će se donirati školama svakih mjesec dana po preporuci ministarstava.

“Unimar d.o.o, kao generalni uvoznik i distributer Quadro proizvoda sa svojim poslovnim partnerima želi ulagati u budućnost naše zemlje, a budućnost je naša mladež i njeno kvalitetno obrazovanje. Cilj akcije „Dobro je činiti dobro - Quadro“ je opremiti što veći broj informatičkih kabineta u našim školama. Samim tim i obezbjediti kvalitetnije obrazovanje naše mladeži. Do kraja godine nastojat ćemo opremiti što veći broj škola u BiH”, rekao je Tihomir Markota, direktor firme Unimar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: