{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan sporazum vijedan 18 miliona eura

S
22.4.2009. u 15:48
0
3
Potpisan sporazum vijedan 18 miliona eura
0
Potpisan sporazum vijedan 18 miliona eura
Njemački ambasador Joachim Schmidt i ministar finansija i trezora Bosne i Hercegovine Dragan Vrankić danas su u Sarajevu potpisali sporazum Sporazum između Vijeća ministara BiH i vlade Savezne Republike Njemačke o finansijskoj saradnji.
Potpisani dokument predstavlja okvirni Sporazum sa standardnim odredbama, a kojim se BiH dodjeljuju sredstva za različite projekte.

Danas potpisani Sporazum omogućit će puštanje u opticaj 18 miliona eura za projekte iz energetskog sektora, konkretno, za Projekt energetika IV.

"Riječ je o kreditu od 11 miliona eura, grantu od šest miliona te o milion eura koji će biti iskorišten za naučene studije u vezi s vjetroparkom u BiH", kazao je Vrankić.

Ambasador Schmidt je istakao da je današnje potpisivanje Sporazima još jedan važan korak u poticaju razvoja infrastrukture i ekonomske učinkovitosti BiH."Sredstva će biti uložena u implementaciju modernog softwerskog sistema za raspodjelu električne energije i u ovaj projekt su, na moje veliko zadovoljstvo, uključene sve tri elektrodistribucije u BiH", kazao je Schmidt.

Projekt energetika IV finansiraju Svjetska banka, Evropska banka za obnovu i razvoj i Evropska investicijska banka. Ukupan iznos (17 miliona eura) bit će alociran na entitete, odnosno, tri elektroprivrede.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: