{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan Sporazum o zračnom prometu između BiH i Ukrajine

F
24.6.2008. u 13:36
0
0
Potpisan Sporazum o zračnom prometu između BiH i Ukrajine
0
Potpisan Sporazum o zračnom prometu između BiH i Ukrajine
Ministar komunikacija i prometa BiH Božo Ljubić danas je u Kijevu potpisao Sporazum o zračnom prometu između BiH i Republike Ukrajine s ministrom prometa i komunikacija Ukrajine Yosypom Vinskyim.
Potpisivanju Sporazuma prethodili su pregovori ovlaštenih izaslanstava na razini eksperata dvije zemlje.

Sporazum je u potpunosti usaglašen preporukom ICAO-a -Međunarodne organizacije za civilno zrakoplovstvo i uhodane prakse u zračnom prometu u svijetu što garantira da su ispunjene sve norme međunarodnog zrakoplovnog prava u oblasti uspostave zračnog prometa između dvije zemlje.

Destinacije između kojih će letjeti zrakoplovi te frekvencije tih letova odredit će ovlašteni zrakoplovni prijevnici obje zemlje.

BiH ima četiri međunarodne zračne luke i za uspostavu prometa između dvije zemlje može se koristiti bilo koja zračna luka prema izboru i interesu zrakoplovnih prijevoznika.

Prije potpisivanja Sporazuma ministar Ljubić je imao bilateralni susret s ministrom prometa i komunikacija Ukrajine Yosypom Vinskyim gdje je konstatirano da je bilateralna suradnja između dvije zemlje veoma dobra, s tendencijom unaprijeđenja.

Razgovarano je i o budućoj suradnji dva ministarstva te o konkretnim koracima za zaključivanje Sporazuma o željezničkom i vodnom prometu kao i o pokretanju inicijative za liberalizaciju viznog režima i pokretanje pregovora o otvaranju Veleposlanstva BiH u Ukrajini, saopćeno je danas iz Ministarstva komunikacije i prometa BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: