{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan sporazum o zaštiti tajnih podataka između BiH i Njemačke

F
13.9.2017. u 14:29
29
4
Potpisan sporazum o zaštiti tajnih podataka između BiH i Njemačke
29
Potpisan sporazum o zaštiti tajnih podataka između BiH i Njemačke
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić i ambasadorica Savezne Republike (SR) Njemačke u Bosni i Hercegovini Christiane Hohmann potpisali su danas u Sarajevu Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade SR Njemačke o razmjeni i međusobnoj zaštiti tajnih podataka.
Ovim sporazumom se osigurava potpuna zaštita i utvrđuju procedure razmjene tajnih podataka između nadležnih sigurnosnih agencija dviju država.

Istovremeno, ukazano je na važnost ovog sporazuma posebno u zajedničkoj borbi protiv međunarodnog organiziranog kriminala i terorizma, te jačanja povjerenja policijskih agencija dvije države.

Osim oblasti sigurnosti i policijske saradnje ovaj sporazum je izuzetno važan i za unapređenje odnosa i u drugim oblastima, posebno ekonomiji.

Naime, sporazum omogućava i proširenje saradnje kompanija i omogućava izvoz roba, pružanja usluga i izvođenje radova za koje je potrebno provesti procedure iz oblasti industrijske sigurnosti, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: