{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan Sporazum o zaštiti i razmjeni tajnih podataka između BiH i Bugarske

F
18.3.2011. u 16:57
0
0
Potpisan Sporazum o zaštiti i razmjeni tajnih podataka između BiH i Bugarske
0
Potpisan Sporazum o zaštiti i razmjeni tajnih podataka između BiH i Bugarske
Pomoćnik ministra sigurnosti BiH za zaštitu tajnih podataka Mate Miletić i Tsveta Markova, direktorica Državnog sigurnosnog organa Republike Bugarske, potpisali su danas u Sarajevu Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Bugarske o međusobnoj zaštiti i razmjeni tajnih podataka, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti.
Ceremoniji potpisivanja sporazuma prisustvovao je i ambasador Republike Bugarske u BiH Andrey Slavchev Transki.

"Sporazum o međusobnoj zaštiti i razmjeni tajnih podataka sa Republikom Bugarskom je od iznimnog značaja za razvoj sistema zaštite tajnih podataka Bosne i Hercegovine. Ključna pitanja koja se regulišu ovim sporazumom uključuju principe razmjene nacionalnih tajnih podataka, procedure prijema i slanja tajnih podataka BiH i Republike Bugarske, pristupa, korištenja i čuvanja istih. Pored toga, sigurnosni sporazum, otvara i mogućnost međusobne saradnje u procesu sigurnosnog provjeravanja, što je od iznimne važosti za obje zemlje", riječi su pomoćnika ministra Miletića na današnjem potpisivanju sporazuma.

Direktorica Markova izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, i pozvala delegaciju Državnog sigurnosnog organa BiH da u narednom periodu posjeti Republiku Bugarsku kako bi razmijenili iskustva u oblasti zaštite tajnih podataka.

Jedan od prioriteta Državnog sigurnosnog organa BiH, još od njegovog osnivanja, jeste ostvarivanje saradnje u oblasti razmjene i zaštite tajnih podataka sa drugim državama, kroz potpisivanje bilateralnih sigurnosnih sporazuma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: