{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan Sporazum o zaštiti i razmjeni tajnih podataka između BiH i Bugarske

F
18.3.2011. u 16:57
0
0
Potpisan Sporazum o zaštiti i razmjeni tajnih podataka između BiH i Bugarske
0
Potpisan Sporazum o zaštiti i razmjeni tajnih podataka između BiH i Bugarske
Pomoćnik ministra sigurnosti BiH za zaštitu tajnih podataka Mate Miletić i Tsveta Markova, direktorica Državnog sigurnosnog organa Republike Bugarske, potpisali su danas u Sarajevu Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Bugarske o međusobnoj zaštiti i razmjeni tajnih podataka, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti.
Ceremoniji potpisivanja sporazuma prisustvovao je i ambasador Republike Bugarske u BiH Andrey Slavchev Transki.

"Sporazum o međusobnoj zaštiti i razmjeni tajnih podataka sa Republikom Bugarskom je od iznimnog značaja za razvoj sistema zaštite tajnih podataka Bosne i Hercegovine. Ključna pitanja koja se regulišu ovim sporazumom uključuju principe razmjene nacionalnih tajnih podataka, procedure prijema i slanja tajnih podataka BiH i Republike Bugarske, pristupa, korištenja i čuvanja istih. Pored toga, sigurnosni sporazum, otvara i mogućnost međusobne saradnje u procesu sigurnosnog provjeravanja, što je od iznimne važosti za obje zemlje", riječi su pomoćnika ministra Miletića na današnjem potpisivanju sporazuma.

Direktorica Markova izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, i pozvala delegaciju Državnog sigurnosnog organa BiH da u narednom periodu posjeti Republiku Bugarsku kako bi razmijenili iskustva u oblasti zaštite tajnih podataka.

Jedan od prioriteta Državnog sigurnosnog organa BiH, još od njegovog osnivanja, jeste ostvarivanje saradnje u oblasti razmjene i zaštite tajnih podataka sa drugim državama, kroz potpisivanje bilateralnih sigurnosnih sporazuma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: