{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan Sporazum o zapošljavanju osoba sa invaliditetom

F
12.9.2014. u 14:24
2
1
Potpisan Sporazum o zapošljavanju osoba sa invaliditetom
2
Potpisan Sporazum o zapošljavanju osoba sa invaliditetom
Predsjednik ProReha za BiH Vedad Vejzović, direktor Saveza Sumero Haris Haverić i direktor Javne ustanove Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo Igor Kamočaji potpisali su danas u Sarajevu Sporazum o saradnji.
Sporazum regulira zajednički rad Službe i udruženja u oblasti socijalnog poduzetništva i zapošljavanja osoba sa intelektualnim teškoćama te zapošljavanje osoba sa invaliditetom u Kantonu Sarajevo.

Potpisnici Sporazuma su se obavezali da će zajednički raditi na uspostavi modela podrške s ciljem unapređivanja kvaliteta života i ljudskih prava na temelju UN Konvencije o pravima osoba s invaliditetom.

"Zadovoljstvo mi je da prisustvujem potpisivanju ovog sporazuma i nadam se da ćemo u naredne četiri godine prekvalificirati, educirat,i kovati i zaposliti što veći broj osoba sa invaliditetom koji su evidentirani u Službi", kazao je Vejzović.

Za Haverića je ovaj sporazum veliki doprinos reformi sistema starateljstva i usklađivanja zakonodavstva s međunarodnim standardima, posebno u slučaju vraćanje prava na poslovnu sposobnost osoba sa intelektualnim teškoćama.

"Ovo je set novih usluga podrške za ovu kategoriju", kazao je u uvodnom izlaganju direktor Kamočaji i najavio da će se Služba za zapošljavanje potruditi da pomogne u edukaciji, prekvalifikaciji i zapošljavanju ove marginalizirane grupe društva.

Podsjetio je da je Skupština Kantona Sarajevo usvojila Izmjene i dopune Finansijskog plana prihoda i izdataka za 2014. godinu, kojom je Službi za zapošljavanje Kantona Sarajevo odobreno 4.200.000 KM za aktivne mjere zapošljavanja.

Najavio je da bi dio ovih sredstava, ukoliko to odobri Vlada KS-a, mogao biti uložen i u program za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, saopćeno je danas iz Službe za zapošljavanje KS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: