{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan Sporazum o transferu sredstava za penzionisanje bivših vojnika

S
27.7.2012. u 15:09
1
3
Potpisan Sporazum o transferu sredstava za penzionisanje bivših vojnika
1
Potpisan Sporazum o transferu sredstava za penzionisanje bivših vojnika
Fotografija sa protesta bivših vojnika (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ministarstvo odbrane BiH potpisalo je danas Sporazum o transferu grant sredstava iz ovogodišnjeg budžeta prema penzijsko-invalidskim zavodima Republike Srpske i Federacije BiH u iznosu od 19.917.000 KM, predviđenih za penzionisanje bivših pripadnika Oružanih snaga.
Ova sredstva predviđena su Zakonom o dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH, a sporazum podrazumijeva da taj novac pokrije ukupni period od dana otpuštanja pripadnika OS iz službe do dana prestanka važenja zakona.

Za federalni zavod PIO/MIO sporazumom je utvrđena visina sredstava u iznosu od 79,8 posto, a za Fond PIO Republike Srpske predviđeno je 20,2 posto od ukupno odobrenih sredstava, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Potpisani su i aneksi Sporazuma između Ministarstva odbrane BiH i entitetskih zavoda kojima će biti regulisan način dostavljanja potrebne dokumentacije na osnovu koje će se izvršiti transfer sredstava predviđenih ovim sporazumom.

Visinu pojedinačnih isplata u okviru dodijeljenih sredstava utvrdit će nosioci PIO-MIO osiguranja u skladu sa entitetskim propisima, u zavisnosti od broja mjeseci i dana od prestanka službe do 31. maja ove godine.

Sporazum su potpisali ministar odbrane BiH Muhamed Ibrahimović, ministar rada i socijalne politike FBiH Vjekoslav Čamber, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić, direktor Federalnog zavoda za PIO/MIO Zijad Krnjić i Direktor Fonda PIO Republike Srpske Mladen Milić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: