{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan sporazum o stambenom zbrinjavanju 15 romskih porodica

F
30.7.2010. u 14:35
0
0
Potpisan sporazum o stambenom zbrinjavanju 15 romskih porodica
0
Potpisan sporazum o stambenom zbrinjavanju 15 romskih porodica
Safet Halilović
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović danas je u Kiseljaku s načelnikom ove općine Mladenom Mišurićem Ramljakom, predstavnikom Hilfswerk Austria Internationala i članovima 15 romskih porodica potpisao sporazum o rekonstrukciji, sanaciji ili izgradnji stambenih jedinica za romske porodice, saopćeno je iz ministrovog kabineta.
Sredstva je osiguralo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice u okviru projekta stambeno zbrinjavanje Roma.

"Potpisivanjem ovog sporazuma, vrijednog 230.000 KM, stvoreni su uvjeti za početak rekonstrukcije odnosno izgradnje 15 stambenih jedinica za romske porodice na području općine Kiseljak, a implementator je Hilfswerk Austria International", kazao je ministar Halilović.

Po riječima ministra Halilovića Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH dodijelilo je 1.173.000 KM austrijskoj organizaciji Hilfswerk za rekonstrukciju ili izgradnju oko 70 romskih stambenih jedinica na području općina Bijeljina, Jajce, Kiseljak i Zenica, a Hilfswerk i ove općine su s budžetskim sredstvima udružile dodatne 783.000 KM za realizaciju ovog projekta.

"Prvi put smo 2009. u budžetu ministarstva osigurali tri miliona KM za provođenje Akcionog plana za stambeno zbrinjavanje, zapošljavanje i zdravstvenu zaštitu Roma, a za tu namjenu na raspolaganju imamo isti iznos i za 2010. godinu", kazao je ministar Halilović i dodao da je Ministarstvo krajem prošle godine provelo akciju evidentiranja romskih potreba na području cijele BiH.

Nedavno je prezentirana metodologija i smjernica za realizaciju sredstava namijenjenih za implementaciju Akcionog plana Bosne i Hercegovine za rješavanje problema Roma u oblasti zapošljavanja, stambenog zbrinjavanja i zdravstvene zaštite za 2010. godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: