{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan sporazum o saradnji Sarajeva i Skoplja

F
19.10.2007. u 16:48
0
0
Potpisan sporazum o saradnji Sarajeva i Skoplja
0
Potpisan sporazum o saradnji Sarajeva i Skoplja
Gradonačelnici Sarajeva i Skoplja Semiha Borovac i Trifun Kostovski potpisali su danas u Skoplju Sporazum o saradnji dva grada.
Potpisivanju ovog dokumenta prethodila je zajednička izjava koju su dvoje gradonačelnika potpisali u julu prošle godine, saopćeno je iz Gradske uprave.

Sporazumom je utvrđeno da će Sarajevo i Skoplje razmjenjivati informacije i iskustva u lokalnoj upravi, obrazovanju, sportu, kulturi, zdravstvu, socijalnoj zaštiti, pitanjima mladih, očuvanju okolice, komunalnoj djelatnosti, prometu, turizmu, privredi i međunarodnim odnosima.

Na temelju ovog akta svake godine utvrđivat će se programi konkretnih aktivnosti između Sarajeva i Skoplja te poticati i svi drugi oblici saradnje koji su od interesa za građane bh. i makedonske prijestolnice.

Gradonačelnica Borovac je istaknulda su Sarajevo i Skoplje ovim činom preuzeli odgovornost da zajednički rade na osmišljavanju i realizciji konkretnih projekata od kojih će građani dva grada imati konkretne koristi.

"U toku naših evropskih integracija u regionu moramo više poraditi na međusobnoj saradnji i povezivanju te potpomagati jedni druge na putu ka Evropskoj uniji. Tako ćemo biti snažniji i respektabilniji partneri", kazala je ona.

Gradonačelnik Skoplja Trifun Kostovski potpisivanje je ocijenio velikim danom za Sarajevo i Skoplje te buduću saradnju dva grada.

"Shvatimo da jedni drugima pripadamo i historijom i tradicijom i ljubavlju", naglasio je Kostovski.

Ceremonija potpisivanja Sporazuma upriličena je u sklopu 11. konferencije Unije glavnih gradova centralne i jugoistočne Evrope, čiji je domaćin Grad Skoplje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: