{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan sporazum o saradnji između Univerziteta u Sarajevu i Skadru

F
12.3.2007. u 11:14
0
0
Potpisan sporazum o saradnji između Univerziteta u Sarajevu i Skadru
0
Potpisan sporazum o saradnji između Univerziteta u Sarajevu i Skadru
Rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Faruk Čaklovica i rektor Univerziteta u Skadru prof. dr. Mahir Hoti potpisali su danas u Sarajevu Sporazum o akademskoj saradnji između ova dva univerziteta.
Nakon svečanog potpisivanja, prof. Hoti je izjavio da između Sarajeva i ovog albanskog grada već dugo postoji uspješna saradnja, te bi je sporazum između dva univerziteta trebao još više produbiti.

Sporazum se odnosi na razmjenu studenata i profesora, saradnju na nastavnim planovima i programima, posebno vezano za bolonjski proces te na razmjenu literature i rad na zajedničkim projektima, kazao je prof. Hoti.

Univerzitet u Skadru ima 11.000 studenata na pet fakulteta - ekonomski, društvenih nauka, pravni, prirodnih nauka i za strane jezike.

Rektor Čaklovica istaknuo da je ovo šezdeseti međunarodni projekt u koji je uključen Univerzitet u Sarajevu te očekuje da će biti veoma uspješan.

On je najavio da će Univerzitet u Sarajevu biti mnogo operativniji kada su u pitanju međunarodni projekti i nastojat će da se oni realiziraju u potpunosti.

Sporazum s Univerzitetom u Skadru znači dalje regionalno povezivanje, što na evropskoj akademskoj sceni znači mnogo, odnosno da regionalne akademske zajednice postaju dio evropske zajednice, ocijenio je prof. Čaklovica.

Reforma obrazovanja u regionalnom smislu dobija na punom značaju, a na tome će se Univerzitet u Sarajevu angažirati, kazao je prof. Čaklovica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: