{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan Sporazum o saradnji između općina Srebrenica i Novi Grad Sarajevo

28.1.2014. u 20:19
232
25
Potpisan Sporazum o saradnji između općina Srebrenica i Novi Grad Sarajevo
232
Delegacija Opštine Srebrenica načelnik Ćamil Duraković i šef kabineta Nermin Alivuković boravili su danas u zvaničnoj posjeti Općini Novi Grad Sarajevo, gdje su razgovarali s načelnikom mr. Semirom Efendićem i njegovim saradnicima.


Tom prilikom načelnici dvije općine potpisali su Sporazum o unapređenju buduće saradnje između dvije lokalne zajednice u oblastima privrede, obrazovanja, kulture i civilne zaštite. Održan je i radni sastanak timova koji će u narednom periodu raditi na unapređenju saradnje u navedenim oblastima."Planiramo saradnju sa Opštinom Srebrenica, prije svega kroz budžetsku podršku u infrastrukturnim projektima koji će se realizirati na prostoru opštine Srebrenica. Zadnje dvije godineza te namjene iz budžeta Općine Novi Grad Sarajevo uplaćeno je po 50.000 KM, a tako je planirano i za 2014. godinu. Odlučili smo da saradnju unaprijedimo tako što ćemo potpisati širi Sporazum o saradnji dvije općine, koji će se odnositi prije svega na saradnju u oblastima privrede, obrazovanja, kulture, civilne zaštite", kazao je tom prilikom načelnik Efendić. Istakao je da ga raduje činjenica da se Opština Srebrenica najviše bavi privredom i pokušava što više raditi na zapošljavanju, što je dobar znak za povratak u ovaj grad."Otvaranje radnih mjesta u povratničkim mjestima je izuzetno značajno, posebno za Srebrenicu. Nadam se da će naša pomoć biti od koristi za sve ono što se dešava u Opštini Srebrenici", riječi su načelnika Efendića.

Duraković je izrazio zahvalnost Općini Novi Grad Sarajevo na podršci koju pruža Srebrenici, posebno kada je u pitanju finansijska pomoć. Istakao je da je to rijedak oblik konkretne pomoći Srebrenici.

"Naša saradnja je počela odmah nakon našeg dolaska na načelničke pozicije. Zahvaljujem se Općini Novi Grad Sarajevo i Općinskom vijeću, koji su dali podršku Srebrenici posebno u konkretnoj finansijskoj pomoći. Trudit ćemo se da proširimo našu buduću saradnju", kazao je načelnik Opštine Srebrenica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: