BiH
0

Potpisan sporazum o saradnji FPN-a i FPZ-a

FENA
Dekani Fakulteta političkih nauka (FPN) Sarajevo i Fakulteta za političke znanosti (FPZ) u Zagrebu Mirko Pejanović i Vlatko Cvrtila potpisali su danas u Sarajevu Sporazum o saradnji.

Današnjim sporazumom definira se konkretizacija svih aspekata akademske suradnje tih dviju visokoškolskih ustanova.

Taj dokument obavezuje na zajednički rad u okviru nastavnih djelatnosti i naučnoistraživačkog rada, ali i drugim vidovima akademske suradnje.

Potpisnici su naglasili da te dvije visokoškolske ustanove surađuju već decenijama, još od njihovog osnivanja posebno na razini osobnih veza profesora.

Današnji sporazum unaprijedit će institucionalnu saradnju tih dviju visokoškolskih ustanova.

Današnji sporazum FPN-a Sarajevo i Fakulteta za političke znanosti Zagreb potpisan je u okviru posjete hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića BiH, a potpisivanju je prisustvovao i hrvatski ambasador u BiH Tonči Staničić, te profesori i nastavno osoblje FPN-a i ostali predstavnici akademske i intelektualne zajednice BiH.

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić prisustvovao je potpisivanju tog sporazuma fakulteta iz Sarajeva i Zagreba, a na FPN-u u Sarajevu održat će danas i govor o temi "Razvoj međudržavnih odnosa Hrvatske i BiH u kontekstu integracije u NATO i Evropsku uniju.