{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan Protokol o saradnji ministarstava pravde BiH i Hrvatske

F
23.7.2008. u 12:43
0
0
Potpisan Protokol o saradnji ministarstava pravde BiH i Hrvatske
0
Potpisan Protokol o saradnji ministarstava pravde BiH i Hrvatske
Ministar pravde Bosne i Hercegovine Bariša Čolak danas je u Sarajevu održao sastanak s predstavnicima Ministarstva pravde Republike Hrvatske, na čelu sa ministricom pravosuđa Anom Lovrin.
Razgovarano je o pitanjima značajnim za rad oba ministarstva s ciljem unapređenja saradnje BiH i Hrvatske u oblasti pravosuđa. Ministri su potpisali i Protokol o saradnji između Ministarstva pravde BiH i Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske.

Potpisani protokol, kako je kazao ministar Čolak, rezultat je zajedničkog rada ekspertnih timova dva ministarstva na identifikaciji ključnih pitanja potrebnih za ostvarivanje efikasnije saradnje u oblasti međunarodne pravne pomoći.

Protokolom se ubrzava proces razmjene informacija i iskustava o pravnim stvarima i radu pravosudnih organa dvije države i unapređuje saradnja u provođenju pravnih reformi i usklađivanju domaćih zakonodavstava sa evropskim i međunarodnim standardima.

Prema Čolakovim riječima, Protokol također predviđa i jačanje saradnje u borbi protiv organiziranog kriminala, trgovine ljudima i drogom, pranja novca, korupcije i terorizma.

Ministrica pravosuđa Republike Hrvatske Ana Lovrin kazala je kako se nijedna država ne može boriti protiv korupcije i kriminala zatvorena u svoje granice, te da je danas potpisani Protokol znak jačanja saradnje ministarstava dvije države u operativnom dijelu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: