BiH
0

Potpisan plan bilateralne odbrambene suradnje između ministarstava odbrane Hrvatske i BiH za 2008.

FENA
Zamjenik ministra odbrane BiH Igor Crnadak primio je danas vojnog atašea Republike Hrvatske u BiH brigadira Nenada Predovana, saopćeno iz Ministarstva odbrane BiH.

U razgovorima je dosadašnja saradnja između dva ministarstava ocijenjana uspješnom pri čemu je zamjenik ministra Igor Crnadak istakao izuzetan značaj saradnje koju Ministarstvo odbrane i Oružane snage Republike Hrvatske pružaju Oružanim snagama BiH.

Zamjenik ministra Igor Crnadak i vojni ataše brigadir Nenad Predovan potpisali su tokom susreta Plan bilateralne saradnje između Ministarstva odbrane Republike Hrvatske i Ministarstva odbrane BiH za 2008. godinu.

"Potpisani Plan tretira aktivnosti u oblasti odbrane koji sadrži razmjenu iskustava na implementaciji Programa PfP i pristupa u NATO, saradnju u području obavještajnih djelatnosti, vojno školovanje u Republici Hrvatskoj, vojno-tehničku saradnju, saradnju u oblasti obuke i informiranja," navodi se.

Obostrano je izražena spremnost da se u budućem razdoblju ovaj Plan može dopuniti i na druge oblike vojne suradnje.

Zamjenik ministra odbrane BiH Igor Crnadak čestitao je brigadiru Predovanu predstojeće praznike i poželio da Hrvatska na narednom samitu NATO-a u Bukureštu bude primjena u NATO, a brigadir Predovan, istakavši uspjeh reforme odbrane u BiH i aktivnosti u NATO programu Partnerstvo za mir, poželio na samitu NATO-a u Bukureštu dalje približavanje Bosne i Hercegovine punopravnom članstvu u NATO.