BiH
0

Potpisan koalicijski sporazum između HSP-a Đapić-dr. Jurišić i HNZ-a BiH

FENA
Predsjednik mostarske Gradske podružnice HSP-a Đapić-dr. Jurišić Živko Budimir i dopredsjednica HNZ-a BiH potpisali su danas u Mostaru sporazum o predizbornoj i poslijeizbornoj koaliciji za Grad Mostar.

Tom prigodom Budimir je kazao kako je razlog za potpisivanje sporazuma ponajprije spoznaja da je za lokalne izbore u Mostaru bilo potrebno napraviti jednu novu političku snagu koja će se predstaviti hrvatskim biračima i koja će ujedno biti nova motivacija da se na izbore odazovu u što većem broju, a ne u vrlo malom postotku kao što je bio slučaj na prethodnim lokalnim izborima.

"Ovakva koalicija je potrebna hrvatskom narodu i zbog toga što dosadašnje prakticiranje vlasti od HDZ-a nije bilo na razini očekivanja građana. U ovom gradu je jako puno neriješenih problema koje ćemo istaknuti u našem zajedničkom predizbornom programu", kazao je Budimir.

Obraćajući se nazočnima dopredsjednica HNZ-a BiH Zdenka Pandža istaknula je kako je HNZ u koaliciju s HSP-om Đapić-dr. Jurišić prije svega ušla zbog identičnih planova kroz koje se Mostar vidi kao jedinstven grad i grad svih njegovih građana.

Pandža je dodala kako će koalicija prije svega računati na hrvatsko biračko tijelo, te je izrazila nadu kako će birači znati prepoznati ono što se zove rad, a ne samo obećanja.

"Ako su birači zadovoljni dosadašnjim radom političkih zastupnika u gradskoj upravi onda neka slobodno glasuju za stare političke predstavnike. Osobno nisam zadovoljna i mislim kako nisu ispunili svoja obećanja, te da od onog slogana s prethodnih izbora 'Mostaru budućnost, a ne sudbina' nije urađeno baš ništa", kazala je Pandža.