|

Potjernica za Milovanovićem stigla u Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH

Potjernica za Milovanovićem stigla u Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH
0
F
FENA
6.2.2014. u 14:36
7
komentara
0

dijeljenja
Potjernica za Milovanovićem stigla u Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH
Ministar unutrašnjih poslova RS-a Radislav Jovičić potvrdio je da su jutros od Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH dobili potvrdu da su u sjedište Interpola u Lionu uputili urgenciju u vezi s potjernicom protiv bivšeg načelnika Generalštaba nekadašnje Vojske Republike Srpske Manojla Milovanovića, a da do danas nisu dobili nikakav odgovor.
"Čim dobiju nekakav odgovor obavijest će o tome MUPRS-a", dodao je Jovičić.

Jovičić je potvrdio da je potjernica 10. januara stigla u MUPRS-a i proslijeđena je svim drugim policijskim agencijama od Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koja je, kaže, bila obavezna da pokrene i neke druge procedure kada je u pitanju Generalna skupština Interpola u Lionu.

"Do ovog trenutka Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH to nije uradila", tvrdi on.

MUPRS-a je, kaže, u prethodnim danima uputio urgenciju, odnosno upit Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH da hitno dostave urgenciju sjedištu Interpola u Lionu, u kojoj se ostavlja mogućnost državi, čiji se državljanin nalazi na potjernici, da se, ukoliko postoje određeni elementi, uputi protest za podizanje te potjernice, odnosno da se ona stavi van snage.

Precizirao je da je na današnjoj sjednici Vlade RS-a, MUPRS-a zajedno s Ministarstvom pravde podnio informaciju o objavljenoj potjernici za Milovanovićem.

Interpol u Zagrebu raspisao je potjernicu protiv bivšeg načelnika Generalštaba nekadašnje Vojske Republike Srpske Manojla Milovanovića zbog istrage u vezi s ratnim zločinom počinjenim u Hrvatskoj.

Potjernica je raspisana 7. januara i, ukoliko se do sutra ne dostavi prigovor, za Milovanovićem će automatski biti raspisana "crvena“ potjernica.

Ako pređe granicu Hrvatske bit će uhapšen.

Manojlo Milovanović je generalpukovnik bivše Vojske Republike Srpske u penziji, a do početka raspada Jugoslavije je bio oficir Jugoslavenske narodne armije.

Tokom rata u Bosni i Hercegovini bio je načelnik Generalštaba Vojske Republike Srpske. Bio je ministar u Ministarstvu odbrane Republike Srpske od 29. januara 1998. do 1999. godine.

Član je Senata Republike Srpske od 2009. godine i živi u Banjoj Luci.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...