Radovi u Sarajevu
90

Pothodnik u Hrasnom će se graditi još najmanje mjesec, trolejbusi na cesti vjerovatno u četvrtak

Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
(Foto: K. S./Klix.ba)
Nova trasa sarajevske Južne longitudinale trebala bi postati funkcionalna tokom ove sedmice, s okončanim radovima na cesti i uspostavljenim trolejbuskim saobraćajem.

Iz GRAS-a je objašnjeno da su u toku radovi na postavljanju kontaktne mreže, prvenstveno na kružnom toku u Hrasnom, te da bi trolejbuski saobraćaj mogao biti ponovo u funkciji u četvrtak. Podsjećamo, saobraćaj za "obična" vozila pušten je u subotu.

Paralelno s radovima koje vrši GRAS, firma Euro-asfalt vrši posljednje radnje na cesti.

"Na cesti radove završavamo do kraja sedmice, a oni se odnose na pranje, čišćenje, uređenje, postavljanje trave i sadnju niskog rastinja", rečeno je za Klix.ba iz Euro-asfalta.

Što se tiče pothodnika koji se nalazi ispod kružnog toka, a koji će predstavljati poveznicu okolnih naselja, radovi će biti produženi za mjesec ili mjesec i po.

"Razlog su dodatne dopune projektnih rješenja za koja materijali nisu mogli biti isporučeni u planiranom roku", objašnjavaju iz Euro-asfalta.

Podsjećamo, zvanični početak radova bio je 31. septembra 2016. godine, a ukupna vrijednost radova bila je blizu osam miliona eura.