{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Postoji volja da se riješi pitanje sporne trase"

S
6.9.2009. u 21:05
0
6
"Postoji volja da se riješi pitanje sporne trase"
0
"Postoji volja da se riješi pitanje sporne trase"
Ministar saobraćaja i komunikacija BiH Rudo Vidović smatra da je odluka koja je donesena na sjednici Vlade Federacije BiH o promjeni trase budućeg koridora 5C "korak unazad", ali da ipak pozicije nisu "zakovane" i da postoji volja da ovo pitanje bude riješeno.
"Ne želim ni pomisliti da bi mogla biti dovedena u pitanje izgradnja autoputa, koji je strateški projekat BiH", rekao je Vidović za sutrašnje "Nezavisne novine" i dodao da je projekat koridora 5C investicijski najvažniji u BiH.

Na pitanje zašto je sporna trasa predložena na sjednici Vlade FBiH i koliko se razlikuje od idejnog rješenja, Vidović je rekao da su u utvrđivanju trase za svaku dionicu radili ekspertni timovi iz više kategorija, a ne samo prostorni planeri.

"Treba uzeti u obzir i saobraćajne karakteristike i ekološke, i privredene i sve druge. Kada se svi kriteriji poklope, onda se kaže najpovoljnija je ta trasa. U tom sada spornom dijelu bilo je 12 varijanti i eksperti su ucrtali tu trasu kao najbolju. Sada je ona promijenjena na sjednici Vlade FBiH. Dogovorili smo formiranje interesorne skupine iz Vlade FBiH i Vijeća ministara BiH da bismo izanalizirali novu predloženu trasu i raniju koju su eksperti uradili", naglasio je Vidović.

Prema njegovom mišljenju, izgradnjom autoputa u BiH trebalo bi da se bavi struka, ali da u zemlji kakva je BiH o tome ipak odlučuju politički lideri.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: