Sonja Karadžić-Jovičić
0

"Postoji plan da oca ubiju u Hagu"

Sarajevo-x.com
Sonja Karadžić-Jovičević, kćerka haškog optuženika i nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske (RS) Radovana Karadžića, tvrdi da "postoji plan" da njenog oca ubiju u pritvoru Haškog tribunala.

"Pouzdano znam da je taj plan i sada aktivan, ali je modifikovan i pretočen u plan njegove sudske likvidacije. Za taj plan znao je i nekadašnji visoki predstavnik u BiH Karl Bilt'", istakla je Sonja.

Kako je navela, za press RS-a, "plan Zapada da likvidira Radovana Karadžića" postoji od momenta kada je on postigao dogovor sa Richardom Holbrookom o povlačenju iz politike i javnog života.

Ona je naglasila da Radovan Karadžić ima dokaze o postojanju navodnog plana za njegovu likvidaciju, dodajući da pojavljivanje Karadžića u Haškom tribunalu "nije bila opcija, jer tamo nije smio živ doći i dobiti šansu da progovori".

Sonja Karadžić je kazala da je njen otac njenoj majci, u jesen 2002. godine, rekao da ima garancije da će optužnica protiv njega biti povučena i da će on biti slobodan čovjek.

"Tada je rekao: 'Ako me prevare, više nećete čuti za mene'. Nažalost, tako je i bilo", izjavila je ona, te dodala da je porodica Karadžić početkom godine na sudu u Sokocu pokrenula proceduru da se Karadžić proglasi mrtvim jer su navodno mislili da je mrtav.