Sarajevo
0

Postignut dogovor o isplati plate radnicima "Feroelektra"

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Stanić-Invest je izvijestio da je na današnjem sastanku u prostorijama Agencije za privatizaciju FBiH postignut dogovor da će radnicima firme Feroelektro tokom dana biti isplaćena jedna neisplaćena plata.

Na sastanku su sudjelovali resorni ministar Desnica Radivojević, predstavnici Uprave Feroelektro d.d. te predstavnici sindikata dijela nezadovoljnih djelatnika.

Iz Stanić-Investa naglašavaju da su obaveze prema zdravstvenom i mirovinskom osiguranju uredno ispunjene i da će učiniti sve da bi i ostatak dugovanja prema radnicima bio ispunjen.

"Naglašavamo da je osnovni uzrok svih problema u ovom društvu sudski spor između Agencije i većinskog vlasnika te da rješenjem ovog problema rješavamo problem Feroelektra", navode iz kompanije Stanić-Invest.

S druge strane većinski vlasnik (Stanić-Invest) je kroz joint-venture ugovor s njemačkom kompanijom Baywa osigurao ulaganje i razvitak društva Feroelektro d.d.

"Očekujemo da će sudski organi na sutrašnjem ročištu donijeti pravednu i zakonski ispravnu odluku te da ćemo uspjeti realizirati projekt prve centrale jedne multinacionalne kompanije u Sarajevu za zemlje jugoistočne Evrope", ističu iz Stanić-Investa.