BiH
0

Postbank BH otvara šaltere u bh. poštama

FENA
Postbank BH (Poštanska banka BiH) najavila je u utorak ambiciozne planove širenja poslovanja kroz mrežu šaltera koji će biti otvoreni u filijalama BH Pošte, a nakon što bude potpisan ugovor sa HP Mostar planirano je i otvaranje šaltera te banke i u HP Mostar.

Direktor banke Dženamir Abaza izjavio je danas na pres-konferenciji, upriličenoj povodom otvaranja nove poslovne zgrade (uz Željezničku stanicu Sarajevo), kako će banka i ovu poslovnu godinu poslovati sa gubitkom dodavši kako je sačinjen poslovni plan koji koji bi za godinu dvije trebao donijeti pozitivne rezultate.

Aktiva banke 30. juna je iznosila 31 milion KM, a do kraja godine je planirana dokapitalizacija banke u iznosu od 10 miliona KM.

Budući da je bila pod prinudnom upravom banka još nema licencu Agencije za osiguranje depozita u BiH, međutim, po riječima direktora Abaze, pokrenuta je procedura dobijanja licence što se očekuje do kraja godine.

Slovenski fond "Poteza Adriatic fond", te djelatnici Postbank BH, i oba telekoma i pošte u FBiH, krajem decembra prošle godine dokapitalizirali su Postbank BH sa oko 20,8 miliona KM.

Djelatnici ovih kompanija i fond "Poteza" postali su vlasnici po 48 posto kapitala Poštanske banke BiH, dok je ostatak od četiri posto ostao u državnom vlasništvu.