{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Postavljeni semafori na opasnoj raskrsnici kod groblja Bare

S
15.4.2011. u 14:42
0
6
Postavljeni semafori na opasnoj raskrsnici kod groblja Bare
0
Postavljeni semafori na opasnoj raskrsnici kod groblja Bare
Novi semafori koji su postavljeni na raskrsnici ulica Alipašina i Branilaca Šipa, kod groblja "Bare", trebalo bi da budu u funkciji do 24. aprila ove godine. U toku je procedura pribavljanja potrebne elektroenergetske saglasnosti za priključenje semafora na javnu elektro mrežu.
U pitanju je veoma frekventna raskrsnica (koja je i jedina veza naselja Šip sa ostatkom grada) gdje svakodnevno postoji velika opasnost za pješake koji prelaze ulicu da bi stigli do obližnje autobuske stanice. Stoga su građani na održanim zborovima u Mjesnoj zajednici "Betanija-Šip" predložili postavljanje semafora. Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar je taj prijedlog uvrstila u projekte za realizaciju, a Općinsko vijeće Centar je za tu namjenu izdvojilo 100.000 KM rebalansom budžeta za 2010. godinu.

Novčana sredstva su prebačena na račun JP "Direkcija cesta Federacije BiH", koja je provela proceduru odabira izvođača radova u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH. Za izvođača je odabrana firma "Telefonija-Vidaković" d.o.o. iz Doboja, čiji radnici su 24. marta 2011. godine započeli radove. Kako je predviđeno projektom, do sada su postavili semafore za motorna vozila i pješake te saobraćajne znakove. Preostaje još da izgrade 63 metra pješačke staze duž Alipašine ulice, na strani do Gradskog groblja "Bare". Radi povećanja preglednosti za vozače na raskrsnici predviđeno je uklanjanje jedne reklame koja se nalazi uz saobraćajnicu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: